torsdag den 19. januar 2012

Kirkedebat

HERMED ENDNU EN KOMMENTAR FRA FACEBOOK. Der er måske mennesker, der undrer sig over, hvorfor jeg kopierer visse kommentarer, jeg selv deltager i, fra Facebook
og over på min blog? SVARET er ganske enkelt at man fjerner, hvad der bliver sagt fra min mund og fører det ud af sin sammenhæng, jeg mener, så det ikke kan blive hørt i forlængelse af vor oplysningstrolige pligt, omkring vort danske samfund: Faderen-Sønnen-og-Helligånden, mao. GUDLIVET-MENNESKELIVET-SAMFUNDET og I DANMARK betyder det OGSÅ KIRKEN-KONGEN-OG-FOLKETINGET. Internettet er særdeles præget af den kolde krigs efterretningstjenester, ja det er sådan set udviklet i forlængelse af den system-information-skriftens vold, der er foregået i adlydelse af det gamle romersk-katolske kirkesystem i miskmaskeri med gammel forstokket bibel-kultur, jøderne og oldgræsk platonisk stats-teori. Ja, I har vel ikke helt glemt det TYSK-ROMERSKE kejserrige, sidenhen PAVENs socialdemokratiske EU, der jo administreres med hård hånd af det SOCIALVIDENSKABELIG-TEKNOKRATISKE sindelag, der intet har med menneskelivets hjertelige forstand på samfundsudvikling at gøre. Tyskere er særdeles kompetente udi sidstnævnte, men det er ikke deres skyld - (jeg hader ikke tyskere, når bare de opfører sig ordentligt) - nej det er sorg opstået på grund af alt for mange misforståelser gennem tiderne. Jeg kan imidlertid ikke se, at det hjælper at de ellers så hjertegode amerikanere skal have det indenbords på STANFORD. Og tilmed med indførelse af afstumpede jødepikkes åndsvid, altså jødespermen, bibeltro indkultivering af systematisk livsfornægtelse, via GODtv. Endeligt har vi jo så også de MUSVINSKE ROTTER om ørerne og de har joda slet ikke forstået noget somhelst om fredsarbejdet mellem Europas naturligvis, hjertegode befolkninger I HVER VORT LAND. 
 
 
 
Den teologiske ekspert har talt! Suk, folkekirken er ved at udvikle sig til ren Monty Python.
www.kristeligt-dagblad.dk
Præster skal ikke blande krig og kristendom sammen og velsigne soldater på vej i kamp, lyder det fra kirkeminister Manu Sareen (R)

· · · tirsdag kl. 15:28 ·
 • 28 personer synes godt om dette.
  • Torben Mark Pedersen Ja, privatiser kirken! Adskil kirke og stat, så kirken kan tage sine egne slåskampe internt, og politikerne får en ting mindre, de kan lave ulykker med.
   tirsdag kl. 15:31 · · 6
  • Edyson Rajanayagam Krig er ukristent - er enig med ministeren, krig og religion bør ikke blandes samen.
   tirsdag kl. 15:31 ·
  • Morten Flemming Horne Jepsen Der er for mig intet problematisk i, at præster velsigner soldater på vej i kamp, idet man må gå ud fra, at det ikke sker ved tvang...

   Folketinget kan sende vores soldater i krig, men ikke blande sig i den enkelte soldats religiøse forhold!

   Mener det er dybt skadeligt at tage de kirkelige handlinger i Afghanistan ud af deres rette sammenhæng og så problematisere forholdet - til glæde for hvem iøvrigt ??
   tirsdag kl. 15:36 · · 2
  • Fru Fritzen synes, at det er rigtig nemt at kritiserer når man sidder på sofaen i Danmark - mens soldaterne kæmper med livet som indsats i Afghanistan.
   tirsdag kl. 15:36 · · 4
  • Ole Birk Olesen Så kræv dog løsrivelse!
   tirsdag kl. 15:44 · · 5
  • Annebeth Rubeksen Graae ‎@ Edyson Rajanayagam: Mig bekendt er der ført krige vidt og bredt i kristendommens og andre religioners navn i langt, langt over 1000 år
   tirsdag kl. 15:44 · · 3
  • Hans Hauge at tænke sig at Manu S og Ole Sohn forleden stod og sagde Gud bevare Danmark ... og hvorfor må Københavns bisp gerne blande krig og kristendom sammen?
   tirsdag kl. 15:48 · · 2
  • Hans Hauge og godt LA ikke har magt som de har agt
   tirsdag kl. 15:50 · · 6
  • Lars Dalgas BodyPiercing Man kunne samtidig få en tanke for om kirkeministeren er helt upartisk i den omtalte krig..

   I øvrigt mener jeg at der bør gøres alt menneskeligt muligt for at støtte vore soldater..
   Og hvis støtten omfatter velsignelse før kamp SÅ ER DET OK!
   tirsdag kl. 15:50 · · 3
  • Fru Fritzen fløjter ♪♫♪ 'Altid frejdig, når du går' ♪♫♪ som er en dansk salme skrevet af Christian Richardt i 1867 ♪♫♪ :

   1
   Altid frejdig, når du går
   veje, Gud tør kende,
   selv om du til målet når
   først ved verdens ende!

   2
   Aldrig ræd for mørkets magt,
   stjernerne vil lyse!
   Med et Fadervor i pagt
   skal du aldrig gyse!

   3
   Kæmp for alt, hvad du har kært,
   dø, om så det gælder!
   Da er livet ej så svært,
   døden ikke heller.
   tirsdag kl. 15:51 · · 6
  • Christopher Arzrouni Præsterne kunne også bare blive ved med at gøre, hvad de altid har gjort - og blæse ministeren et stykke
   tirsdag kl. 15:51 · · 11
  • Hans Hauge when winter (Manu et alii) comes can spring be far behind?
   tirsdag kl. 16:01 · · 4
  • Lars Dalgas BodyPiercing ‎@ Christopher:
   Enig...
   Der må være noget der hedder konduite i situationen.. Og det er feltpræsterne der står derude!
   tirsdag kl. 16:09 · · 2
  • Edyson Rajanayagam ‎@Annebeth Graa. Ja der er blevet grusomheder og uhyrligheder i kristendommen, bhuddismen, hinduismen, islams navn- religiøs ekstremisme når det er værst = krigsførelse.
   Personligt kan jeg ikke forene krisdommens budskaber med krig, og er uforstående overfor denne uskønne blanding af krig og religion.
   tirsdag kl. 16:10 ·
  • Lars Dalgas BodyPiercing Edyson :

   Det er for så vidt ikke så vigtigt hvordan du udlægger kristendommen.. det vigtige må vel være at soldaterne der er troende kan få en velsignelse?
   tirsdag kl. 16:12 · · 3
  • Morten Buschmann Monty Python er den rette vej - så kan Folkekirken frigøre sig fra staten og undvære alle pengene, og vi kan spare en hel del. Glimrende! :)
   tirsdag kl. 16:13 ·
  • Morten Buschmann Er vi iøvrigt ikke i krig i Afghanistan for Gud og kristendommen? :)
   tirsdag kl. 16:15 ·
  • Jens Løgstrup Det er nu den danske stat, som er i krig. Et bredt folketing har truffet beslutningen. Men i regeringskontorerne er der ingen forståelse for krigens gru, moralske dilemmaer og det hårde pres, som soldaterne er ude for. Det er som krigen er soldaternes egen og ikke en, som den danske stat har ansvaret for.
   tirsdag kl. 16:16 · · 3
  • Vibeke Mahler Dam Kristendommen er en åndsretning, som udgik fra Palæstina ved vor tidsregnings begyndelse.Kristendommen har ved sin forkyndelse af "den store glæde", som vi også med et Græsk navn kalder "Evangeliet", skabt sin egen tidsalder(epoke) med frelse fra synd og død, når budskabet bliver modtaget ved i tro at høre.
   tirsdag kl. 16:20 ·
  • Hans Erling Jensen Edyson! Krig er måske ikke særlig kristen. Men hvis ikke man må krige mod taliban, der brænder småpiger af, som gerne vil i skole. Slår alle ihjel, der ikke tænker som dem (tænker???tror mener jeg), slår deres kvinder og spærrer dem inde på livstid. Hvis ikke! Hvad fanden skal vi så med kristendommen til. Afskaf den, "den" vil ikke forsvare os mod barbariet!

   Det der vende den anden kind til, hvad er det godt for imod en fjende, der anvender gestusen til at træffe klokkerent med sværdet?
   tirsdag kl. 16:22 · · 2
  • Rachel Adelberg Johansen Manu Sareen er en katastrofe som kirkeminister. Det Radikale Venstre giver kristendommen og folkekirken en stedmoderlig behandling.
   tirsdag kl. 16:24 · · 4
  • Morten Buschmann J@jens Løgstrup. Hvad foreslår du vi gør for at forstå deres job? Bliver ansat i Forsvaret? Og rejser politikere og royale ikke derned med jævne mellemrum og roser soldaterne? Jeg synes, jeg ser dem dernede hele tiden. Iøvrigt mente vores tore leder, ekspræsident George Bush, at krigen mod terror også var en kristen krig :)
   tirsdag kl. 16:26 ·
  • Edyson Rajanayagam Lars Dalgas jeg synes det både moralsk og principielt er forkert at blande kristendommen og krig på den måde. Nu har jeg ikke kendskab til feltpræstens arbejdsopgaver, men efter min mening bør det mere være åndelig vejledning og sjælesorg, og ikke krigsvelsignelser.
   tirsdag kl. 16:28 ·
  • Morten Buschmann Navy Seals slår sig også på brystet (som danskerne), men tilføjer et højt HU-AAHH!
   tirsdag kl. 16:30 ·
  • Torben Gamst-Johansen En helt tilfældig nærmest ikke-kristen indvandrer skal ikke bestemme over, hvad DANSKE præster må gøre for moralsk og trosmæssig opbakning til de danske soldater, som med deres liv som indsats kæmper for at fjerne taliban fra jordens overflade, eller i det mindste så mange som muligt af dem.

   Feltpræsterne er udsendt til at støtte soldaterne i denne svære mission - IKKE til at føre "indvandrerpolitik"!

   Alle kristne danskere kan kun opfordres til at støtte vores soldater i denne opgave, og de har min største og velmente velsignelse!
   tirsdag kl. 16:31 · · 3
  • Alice Roos Set bort fra lige tema, så kan den nye kirkeminister gøre følgende:
   tirsdag kl. 16:33 ·
  • Katrine Winkel Holm Enig, Christopher. Manus kommentar er jo lige så relevant som hvis en portør begyndte at belære kirurgerne om hvordan de skulle operere. Selv om mit gæt er, at de ville have større respekt for fagligheden. Mere pinagtigt er det at Kbhs biskop synger med i samme kor.
   tirsdag kl. 16:34 · · 5
  • Morten Buschmann Helt tilfældig? Næppe. Han er folkevalgt. Respektér demokratiet. Demokratiet er som bekendt det dårligste system, bortset fra alle de andre :)
   tirsdag kl. 16:34 · · 1
  • Jette Plesner Dali En feltpræst, som er der for de udsendte danske soldater må ikke være "krigerisk", ifølge den radikale kirkeminister Manu Sareen. Til gengæld kan samme radikale uden problemer acceptere en folketingskollega, hvis organisation, OPSA, hvor han sad i bestyrelsen, på et tidspunkt lagde hjemmeside til en artikel om, hvordan man træner til Jihad i det land, man opholder sig ...Artiklen var forfattet af "Azzam", et så begejstret al-Qaeda foretagende, at forskellige efterretningstjenester forlængst har lukket dem ned ..:-((((
   tirsdag kl. 16:35 · · 2
  • Katrine Winkel Holm En opfordring til dem, der ikke mener krig og kristendom har noget med hinanden at gøre: Læs "Løvehjerter" af Thomas Aallmann. den er fremragende og præcis - det er ham, hele hetzen her er rettet imod.
   tirsdag kl. 16:36 · · 4
  • Katrine Winkel Holm http://www.sappho.dk/blog/331/66/Lovehjerter-Accepten-af-doden.htm
   www.sappho.dk
   Løvehjerter, feltpræst Thomas Østergaard Aallmanns beretning om krigen i Afghani...stan, kommer nu i paperback. I den anledning skriver Johannes H. Christensen om bogen og diverse sutskoslubrende teologers skinhellige forargelse over den.Vis mere
   tirsdag kl. 16:38 · · 1
  • Morten Buschmann Religion er fedt! Man kan slå ihjel i Gud/guders navn. Og få præsterne til at velsigne ens gerninger. Katolikkerne er fedest - dér kan man blive tilgivet. Og bonus: Så hader katolikkerne kvindefrigørelse. (Dette er ironi)
   tirsdag kl. 16:38 ·
  • Katrine Winkel Holm Hold kæft hvor er du klog (dette er ironi)
   tirsdag kl. 16:39 · · 5
  • Jette Plesner Dali Biskop Nissen når ikke Thomas Aallmann til sokkeholderne ..
   tirsdag kl. 16:39 · · 5
  • Morten Buschmann ‎@Jette. Hvilke beviser findes der for, at Manu har støttet OPSA på dét tidspunkt, hvor artiklen blev offentliggjort? jeg er dog sikker på, at han ikke var minister dengang :) Manu har heller aldrig udtalt nogen som helst støtte til Al- Qaeda. Tværtimod.
   tirsdag kl. 16:41 ·
  • Christian H. Skov Han er også sjov (det er i øvrigt også ironi) :D
   tirsdag kl. 16:41 · · 1
  • Søren Pedersne Det er en tom omgang han kommer med den kære Manu... Der er absolut intet teologisk at komme efter i den sag...Guds Velsignelse kan ikke misbruges...Det er simpelthen en omgang hedenskab at antyde andet...
   tirsdag kl. 16:42 ·
  • Jette Plesner Dali ºMorten: Manu kender udmærket godt de unge muslimer, som sværmede for en pakistansk religiøs og politisk leder. Det var mere Manus brug af udtrykket "krigerisk", som faldt mig for brystet ... Når man altså tænker på, hvor elastiske de radikale har været / er ..
   tirsdag kl. 16:43 · · 1
  • Morten Buschmann ‎@Katrine. Du argumenterer ligeså intelligent som kristne... og små børn.
   tirsdag kl. 16:44 ·
  • Morten Buschmann ‎@jette. Kan være Manu kender nogle unge mennesker, men det er vel næppe det samme som at sige at Manu støtter Al- Qaeda?
   tirsdag kl. 16:45 ·
  • JensEric Larsen Hvem er Manu Sareen? Det er vel ikke ham "danskeren" Manu Sareen man tænker på? Tager jeg fejl eller har han noget med pizza at gøre. Jeg syntes jeg kan kende hans navn fra et eller andet!!??....
   tirsdag kl. 17:27 · · 1
  • Jette Plesner Dali ‎@Morten B: Jeg har aldrig hørt Manu protestere over noget, nogen af de unge Minhaj / OPSA "hangarounds" sagde, skrev eller gjorde. Tværtimod. Han er da helt på linje med Zenia Stampe, det er jeg fuldstændig overbevist om i dag. At partiet kan fremstå som "omni-tolerant" er det budskab, man ønsker at formidle til potentielle vælgere.
   tirsdag kl. 18:35 · · 1
  • Morten Buschmann Jeg synes omni-tolerant lyder fint, og at man først bør tage afstand og reagere overfor ulovligheder - i respekt for demokratiet og ytringsfriheden. Hvad børn siger (fra OPSA/Minhaj) siger i hormonel frustration kan jeg slet ikke blive skræmt over. Og ser heller ikke Manu Sareen som en fare for folkestyret, selv om jeg ikke stemmer på hans parti. tværtimod :)
   tirsdag kl. 19:10 ·
  • Jette Plesner Dali ‎@Morten B: "hormonel frustration" - den var ny!
   tirsdag kl. 20:08 ·
  • Lars Dalgas BodyPiercing ‎@ Edyson...

   Altså, jeg sidder i Danmark, jeg kender ikke situationen i Afghanistan, men hvis vore troende soldater har brug for en velsignelse inden de sætter deres liv og førlighed på spil (folketingsbeslutning) så skal de velsignes!

   Man velsigner også gravide kvinder, taxachauffører, narkomaner, ingeniører, kontanthjælpsmodtagere etc...

   Alle troende kan velsignes af præsten, det skal ingen smagsdommer kunne forhindre...

   - Måske jeg husker helt ved siden af.. men står der ikke noget i biblen om at der kun er EN DOMMER?
   (og jeg tror ikke det er dit navn der står der..)

   -Kan du hjælpe her Katrine Winkel Holm ?
   tirsdag kl. 20:12 · · 1
  • Morten Buschmann ‎@Jette. Næ, sådan har unge teenagerødder af alle farver altid haft det op gennem historien - nu med arbejdsløshed for 2. og 3 ' gerne oveni. Ingen grund til frygt for muslimsk magtovertagelse - Johnny Margrethe og danskernes royale tilbedelse tyder ikke på, at muslimer er ved at overtage landet. Nogle rødder laver ballade - igen: De har mange mænd gjort op gennem historien :)
   tirsdag kl. 20:18 ·
  • Jan Steen Schiermacher Naivismen når den er "bedst" , det er sq sørgeligt !

   Jeps sådan har alle unge af alle farver opført sig, ak ja jeg mindes stadig horderne af utilpassede jøder der hærgede i efterkrigs årene , også herhjemme , for slet ikke at tale om de store kriminalitets bølger af kristne hvide der siden begyndelsen fra tid til andet har raseret div samfund (isæt selv her et par rullende øjne) åh ja det er ikke underligt at selvhaderne har et sådant held med at ødelægge dette land !!
   tirsdag kl. 22:46 ·
  • Jens Haarup Mortensen Hønsekødssuppe (Dette er en spise)
   I går kl. 12:57 ·
  • Otto Kjærgaard Sådan et fjols, er han rigtig minister? Så vil han vel også snart have fjernet statuen af Absalon.
   for 23 timer siden · · 1
  • Morten Buschmann ‎@otto. Respektér demokratiet. Det er god tone for begge fløje :)
   for 23 timer siden ·
  • Christian Langballe Vorherrebevares! Hans velerværdighed, kirkeministeren, er begyndt at betragte sig selv som pave, og så slår han alle rekorder mht. uvidenhed.
   for 22 timer siden · · 1
  • Morten Buschmann Jeg synes kirkemisteren gør et rigtig godt job og noget mere markant end den forrige. Især hæfter jeg mig ved, at han iaften melder ud ud at han var lidt for hurtig med en holdning. Dét klæder ethvert menneske at erkede sine fejl - ISÆR politikere - og da også DF, der aldrig nogensinde har undskyldt eller har vist nogen form for selverkendelse. Det er nyt at Manu gør det og viser en ny vej frem for politikere - fra begge fløje. Selverkendelse :)
   for 22 timer siden ·
  • Jens Haarup Mortensen Danmark, den forstandige - vikongstrolige, hjertetrolige, mennesketrolige - danske befolkning (Nordiske, nord for Elben) står ikke i ledelse af, dermed sagt ejheller i adlydelse af oldgræsk-romerskatolsk åndskød. Hverken hvad hjertelig hørelse som almindeligt lydhør menneske eller hvad skriftlig-retslig sproglighed angår. - Det betyder med andre ord at universiteter, altså AKADEMISK UDDANNEDE og staten, altså STATSBORGERE; dermed sagt naturligvis også POLITIKERE, politisk rationalitet samt dens svinehund, der jo render os i røven gang på gang: sygdom, dårligdom samt atter andre underleverandørere, såsom JOURNALISTERNEs pornografisk opfattelse af vor ellers sandselig oplysende sigte omkring lov, ret, pligt og ansvar; ærligheden, værdigheden, sandheden. (((Jeg gør opmærksom på, at jeg med "politikere" ikke mener folkevalgte repræsentanter fra vort samfunds egne; dem hvis udtrykkelige opgave jo netop er at lade være hørt, så sandfærdige høringsgrundlag kan danne vor tids hjerteretsudviklende, samfundsudviklende livsførelse))). Jeg gentager sammenfattende: Den danske befolkning står hverken i ledelse eller adlydelse af ovennævnte, med stort fremhævede, åndsvirksomheder. NEJ OG DET HAR DEN DANSKE BEFOLKNING IKKE STÅET I ADLYDELSE AF SIDEN JELLINGSTENEN. VIKONGEN ER VORT HJERTE FOR VORT SLÆGTSSAMFUND MED AGTELSE FOR LOV OG RET, SÅFREMT DET FOREGÅR I FORSTANDIG GOD ADLYDELSE AF HENHOLDSVIS FADEREN-SØNNEN-OG-HELLIGÅNDEN, mao. GUDLIVET-MENNESKELIVET-SAMFUNDET dansk grund, altså, dermed sagt også KIRKEN-KONGEN-OG-FOLKETINGET. Jeg mener, hvorfor tillader I, mange af Jer/Os, en etnisk udrensning af den sande, hjertegode, forstandigt åbenbarne danske menneskeslægt? MÅ LIVETS NYE VIDNESBYRD IKKE OPSTÅ AF DANSKE SLÆGTER?
   for 18 timer siden ·
  • Jens Haarup Mortensen Svaret er kort sagt NEJ, den er ikke ved at udvikle sig - hverken til det ene eller det andet. Personligt synes jeg det er synd, at der er så mange romerskkatolske køtere, der har fået lov at virke i den. (Skal jeg sætte navne på?)
   for 13 timer siden ·

Ingen kommentarer:

Send en kommentar